Ristet Fjord Makrel med Asiatisk soya smør og Rødløgs sauce

!!!!Det er nu !!! Hvis du skal fange Makrel rundt om Fyn, så skal du afsted lige nu. Steder omkring Storebældts broen ved Nyborg  ,Odense fjord og Odense havn bliver der fanget fine Makreller. Så må jeg jo også hellere komme med min Favorit opskrift på Makrel. 

Ristet Fjord Makrel med Asiatisk soja smør og Rødløgs sauce 5652014-09-05 18.40

Til 4 personer skal du bruge.

Til Rødløgs saucen Skal du Bruge.

2 stk. Rødløg snittet i fine skiver

½ fl. hvidvin

½ tsk. Korianderfrø

2dl. Fiskefond eller vand.

400 g. Kold smør

Sådanne gør du 

Kom hvidvin, Rødløg, korianderfrø og vand i en gryde og lad det koge ind til ca. 2 dl væske.  når væsken er kogt ind sigtes løgne fra (husk at gemme dem).Blendes små klumper af kold smør i den kogende væske saucen, til  den for en cremet konsistens og en god blanding af fedme og syre , smag til med salt og hvid peber og kom så rødløgne i igen. Pas på den ikke koger så skiller den.

Til den Asiatisk soja smør skal du bruge

3 dl soja der ikke er for saltet

3 fed hvidløg  hakket fint

50g  fint hakket frisk ingefær

saft af 1 citron

200 gram saltat smør

Sådanne gør du

Kom alle ingredienserne i en lille gryde og lad sojasmørret simre i ca 30 min.

Makrellen 2014-09-05 15.39

8 stk Makrel filet uden Ben

Sådanne gør du

Varm en Pande til den er rigtigt varm og kom en smugle olie på panden. Steg Makrellerne på skindsiden til de er mørke brune på skindet. kom en smugle sojasmør på kødsiden lige inden servering.

Grøntsagerne bestemme i selv , men her har jeg brugt Danske bønner, blomkål og springløg

Velbekomme

Brian Kokken Grensteen