Ristet laks – en fanstatisk spise-

 

Untitled-1
Ristet laks med sommergrønt  

Til 4 personer skal der bruges.

4 stykker selv fanget Laks eller havørred uden skind , 200 g rent filet per person.  “Lad være med at købe opdrætte burlaks pas  på miljøet”
300 g kogte Kartofler 
300 g nye gulerødder med top  
1 helt Spidskål 
8 stk sommer løg
300 g smør 

 

Hollandaise Sauce til 4 personer 

200 g smør 
3 æggeblommer 
Saft af ½ citron 
2 spsk fiskefond eller stege smør fra panden  
Salt og hvid peber
 
1.smelt smør i en gryde til det er lunkent
2. legerer æggeblommer, citronsaft og fiskefond over svag varme til en tyk creme.
3 . når æggecremen er tyk , hældes den smeltet varme smør i lidt af gangen men der piskes kraftigt. 
4. smag til med salt og peber og citron. 
 
Fisken og grøntsagerne 
Skær spids kålet i potions stykker og krydder med salt og peber og kom små klatter smør på kålen og bage i ovnen i Ca. 15 min på 200 grader . Rist laksen på  en varm pande i smør, sammen med de kogte kartofler til fisk og kartoflerne er gylden.
Gulerødder og springløgnen dampes i en gryde med vand,salt  og en smugle smør til al dente (sprøde).
Anret fisken sammen med de sprøde grøntsager og det bagte spiskål samt hollandaise sauce.
 
 

Velbekomme

Brian Grensteen

 

  

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.