Hvordan varmryger man fisk

Denne metode jeg viser her , bruger jeg selv på mit arbejde og det bliver meget bedre ind hvis man røg fisken i en (gammeldags) røg ovn. Laksen bliver ikke tør da vi kan styre temperaturen ,så bliver fisken perfekt.

2013-05-29 11.03.59

 

Tag en bradepande (helst en man  kun bruger til at ryge i, da varmen fra komfuret laver en grim plet i bunden af bradepanden) . Først Lægges rygesmuglet på et stykke folie

2013-05-29 14.05.17

 

Læg laksefileten på en smurt rist og krydder med salt, peber og gerne andre krydderier efter ønske.

2013-05-29 14.07.24

Hvis man ikke har en bradepande mere som jeg, kan man bruge stanniol som låg, det er  ganske udmærket ( husk at folde stanniolen rundt i kanten på bradepanden så den bliver tæt hele vejen rundt. stil bradepanden på komfuret på fuld varme. Når du kan se kraftig røg fra kassen skruger du ned på halv blus eller hvad svare til 1-2. Sådanne ryges fisken i 10 -12 minutter før man slukker for varmen.

2013-05-29 14.28.47

Sådanne ser laksen ud efter 12 min.

2013-05-29 14.39.57

 

Kom et termomenter i midten af laskefileten. Ovnen skal stå så tæt på 110g. (varmluft). Stil termometret på en kernetampretur på 52grader 

Når temperaturen er 52 grader tages laksen ud og køles af. Så er den varm røget laks færdig. og fisken er ikke tør eller kedelig, men perfekt.

Salat med hjemmerøget laks

Velbekomme

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.