Skindstegt Kulmulefilet m/ Kapers Hollandaise

Skindstegt Kulmule er er mit bud på en rigtig vinter ret. Som den gamle huskeregel siger, er alle måneder der ender på bogstavet (R) de bedste måneder at spise torsk i, eller fisk fra torskefamilien om kulmule.

Til 4 personer skal du bruge 

150 g per person (600g) hvis du vil serverer skindet, så husk at skæl skindet omhyggeligt før tilberedning.

1 blomkål

4 store gulerødder

Skindstegt kulmule
Skindstegt kulmule

400 g Kartofler

Ca. 100g Smør

Krydderurter

Salt og peber

Sådanne gør du.

Skær gulerødderne i stykker og vend dem med friske krydderurter, ovnbag dem sammen med små kartofler vendt i smør og salt i ca 30 min på 150 grader. Skær porrer og blomkål ud i pasende stykker og damp dem i en gryde med lidt smør,salt og vand, til de er møre . Skær nogle riller i kulmule skindet så skindet nemmere steges sprødt.  Ved svag varme ristes kulmulen på skindsiden i lidt olie, til skindet er sprødt og gylden. Vend fisken og lad den trække færdig på den varme pande til den er færdig, krydder med salt og peber

Kapers Hollandaise sauce ” Sådan gør du ”hollandaise_crop380w

¼ dl. Eddike

1 dl vand

8 æggeblommer

800g smør

Salt og peber

Fond eller smør fra retten

Æggeblommer, vand og eddike legeres til cremekonsistens over svag varme, gerne over et vandbad. Tages fra varmen og tilsættes lidt efter lidt den varme afklaret smør til en cremet konsistens. Smag til med salt og peber og smør fra panden, hvor fisken er stegt i. til sidst smages der til med kapers. Husk ikke at komme for meget salt i saucen, da kapersene er meget saltet.

Hvis du ikke er tryk ved at lave saucen fra bunden, så er det helt fint at købe den færdige slags, bare husk at smage til med kapers.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.