vegansk kartoffelret med ærte/basilikum creme

Knust kartoffel med krondild og chalotteløg, ærte / basilikum creme, ristet svampe og farvet nye gulerødder

Til 4 personer

Til kartoffelretten skal der bruges  

500g nye kartofler

2 dl. koldpresset rapskims olie

200 g fint hakket chalotteløg

1 håndfuld hakket krondild eller alm dild

 

Ærte/basilikum cremen

4 dl grøntsagsfond

200 g fine ærter

1 håndfuld basilikum

2 dl. koldpresset rapskims olie

2 spsk. mel

Kog kartoflerne med skræl men uden salt  til de er overkogte og kan moses med en grydeske. mens kartoflerne koger ristes chalotteløg til de karamelliserer i lidt olie. når kartoflerne er udkogte hældes vandet fra og gryden stille igen på varmen så alt vandet fordamper fra kartoflerne. Kom de karamelliseret løg samt den hakkede dild til mosen og knus massen til den bliver til en grov mos med masser af klumper, krydder til med salt, peber og koldpresset rapsolie til kartoffelmosen smager godt. Tryk kartoffelmosen ned i en form med bagepapir i bunden og på sider. Lad kartoffelmosen køle af til den er helt kold

Kog grøntsagsfond op og jævn fonden, med en jævning af rapsolie og mel.(Jævnings bolle)  Kom fonden i en blænder sammen med ærter og basilikum og blænd sovsen til en er helt grøn og blank konsistens . Smag til med salt og peber og afstem med flere ærter eller Basilikum. Skær et par stykker kartoffel ud og steg dem i olie på en teflonpande til de for en gylden skorpe

jeg har valgt at bruge en blanding af bøgehatte og fynske blomkål som jeg rister i en smugle rapsolie og vender med frisk hakket persille inden servering.  Pyndt med salt kote gulerødder og masser af urter

Denne ret ville også være fantastisk med et stykke skindstegt multe eller makrel

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.